Schrijf je in voor het Gemeentelijk Leernetwerk Open Data

Wat is de (maatschappelijke) waarde van het publiek beschikbaar maken van data? Is open data vooral interessant voor start-ups en bedrijven of is het een vehikel voor andere publieke waarden, en welke afwegingen komen hier bij kijken? Open data verdient een discussie over waarden, waargenomen barrières en kansen, geleid door gemeenten. Meld je aan voor het Gemeentelijk Leernetwerk Open Data om mee te discussiëren en te experimenteren.

Het Leernetwerk

Het Leernetwerk vindt plaats van april tot oktober 2016 en bestaat uit vijf bijeenkomsten van een dagdeel. Er wordt gezocht naar gemeentemedewerkers die data in hun portfolio hebben, of die direct met data te maken hebben – van grote en kleine gemeenten, en wel of juist niet vergevorderd met het beschikbaarstellen van data in hun gemeente. Meld je hier aan voor het Leernetwerk. Aanmelden kan tot en met 18 maart.

Leren door te doen

De exacte inhoud van de sessies wordt gebaseerd op de behoeften van de deelnemers. Mogelijke onderwerpen zijn vraag en aanbod, opendatabeleid, privacy en auteursrecht –ook in combinatie met de Wet Hergebruik Overheidsinformatie. De basis voor de bijeenkomsten is co-creatie van kennis door deelnemers en experts. Mogelijke onderwerpen zijn vraag en aanbod, opendatabeleid, privacy en auteursrecht – ook in combinatie met de Wet Hergebruik Overheidsinformatie. De basis voor de bijeenkomsten is co-creatie van kennis door deelnemers en experts.We verwachten actieve deelname en voorbereiding van alle deelnemers om de leerervaring te maximaliseren. We vragen iedereen dan ook om een experiment in te brengen. We verwachten dat deelnemers ook buiten de sessies actief met dit experiment aan de slag gaan.

Data van de bijeenkomsten

De sessies vinden plaats in de middag van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers worden verzocht om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn. Hieronder vind je de data:

  • Maandag 11 april (met aansluitende borrel)
  • Maandag 9 mei
  • Maandag 6 juni
  • Maandag 27 juni
  • Maandag 19 september

Locatie

De eerste bijeenkomst vindt plaats bij Kennisland in Spring House, De Ruijterkade 128 te Amsterdam. De overige bijeenkomsten worden bij deelnemende gemeenten georganiseerd.

Meer informatie

Lees hier meer informatie over het Leernetwerk. Voor vragen kun je contact opnemen met Tessa de Geus van Kennisland.

Je kunt niet meer reageren.